Basın Bültenleri

Türkiye’nin Sağlık Kampüsü Kayseri’ye Yapılıyor

Kayseri’de yapına başlanacak olan 1587 yatak kapasitesine, yaklaşık 385.000m2 kapalı alana ve 800.000m2 açık alana sahip olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü’nun temeli 10 Eylül 2011 tarihinde YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve İtalyan INSO Sistemi Per Le InfrastruttureSociali S.P.A iş ortaklığı olan ATM Sağlık Kayseri tarafından atıldı.

Yüksek teknoloji kullanılarak inşa edilecek olan ve hizmet verecek olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü aynı zamanda çevreye duyarlı, modern ve çağdaş yapısı ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 650.000.000 Dolar yatırım yapılacak olan sağlık kampüsünün inşaatı özel sektörün finansmanı ile tamamlanacak.

Kağıtsız ve filmsiz ortamda hizmet verecek Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünde, hastalar ellerinde hasta takip dosyaları ile sıra beklemeyecek; doktorlar hastaları kendilerine muayene olmadan önce hastaların geçmiş muayene bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgilere elektronik arşiv sayesinde sahip olabilecekler; tüm test, muayene sonuçları, röntgenler, hastalara dijital olarak verilebilecek.

Geniş yeşil alanları ile dikkat çekecek projede aynı zamanda hasta ve ziyaretçiler otopark sıkıntısı yaşamayacaklar ve araçlarını yapılacak kapalı otoparklara güvenli bir şekilde park edebilecekler. Sağlık Kampüsü, kendi enerjisini kendisi yaratacak, çevreye duyarlılığı ve enerji verimliliği ile ön plana çıkacak.

 Hastaların ve ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari alanlar da kampüs içerisine hayata geçirilecek.

 Kamu Özel Ortaklığı Modeli

Sağlık Bakanlığı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve dünya standartlarını yakalayabilmek için, İngiltere, İspanya, İtalya, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde kamunun yatırım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir finansman modeli olarak uygulanan, Türkiye’de ise ilk defa denenen bir model olan ‘Kamu Özel Ortaklığı’ (PublicPrivatePartnership – PPP) modelini hayata geçirdi. Bu modele göre gerçekleştirilen ilk proje olan Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Projesinin ihalesi YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve INSO Sistemi Per Le InfrastruttureSociali S.P.A iş ortaklığı tarafından kazanıldı ve 10 Ağustos 2011 yılında Sağlık Bakanlığı ile sözleşme imzalandı.

Tıbbi Hizmetler Dışında Kalan Alan ve Hizmetlerin İşletmesini Özel Sektör Gerçekleştirecek

Özel Sektör ve Kamu’nun ortak olarak hayata geçireceği ilk projede, Kayseri Entegre Sağlık Kampusu’nun yatırımı YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve INSO Sistemi Per Le InfrastruttureSociali S.P.A iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek. Aynı zamanda 25 yıl boyunca destek hizmetleri ve tıbbi destek hizmetleri özel sektör tarafından sağlanacak. Bu kapsamda; Bina Arazi Hizmetleri, Olağanüstü Bakım Onarım Hizmeti, Ortak Hizmetler Yönetimi, Yer ve Bahçe Bakım Hizmeti, Mefruşat Hizmeti, Otopark Hizmetleri, İlaçlama Hizmetleri, Malzeme Yönetim Hizmeti, Temizlik/Oda Temizlik Hizmeti, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, Diğer Tıbbi Destek Hizmetleri, Çamaşır ve Çamaşırhane Hizmetleri, Yemek Hizmetleri, Laboratuar Hizmetleri, Görüntüleme Hizmetleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Hizmetleri, Rehabilitasyon Hizmeti, Atık Yönetimi Hizmetleri özel sektör tarafından verilecek; Tıbbi hizmetler ise Sağlık Bakanlığı tarafından mevcut devlet hastanelerinde olduğu gibi verilmeye devam edecek. Başka bir deyişle, proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklar.

Sağlık Kampüsü Birçok İlki Barındıracak

Kardiyoloji, Nöroloji, Dâhiliye, KVC, Nevroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, KBB, Plastik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Göz, Ortopedi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Gastroloji, Hematoloji, Onkoloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri Servislerini içeren 1283 yataklı Ana Hastane, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksel Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesine sahip Sağlık Kampüsünde, hastaların ve personelin rahat etmesi için en ufak detaylar dahi planlanmaktadır. Tek kişilik, tuvaletli ve duşlu lüks odalarda tedavi olacak hastaların refakatçileri için ise ayrı bölümler bulunacaktır. Doktor odaları ise muayenehanelerin içinde yer alacak, böylelikle hastaların doktorları bekleme süreleri de azaltılmış olacak. Tesislerde heliport alanları yer alacak ve helikopterle getirilen hastalar doğrudan ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilecek. Tasarlanan proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklar.