Basın Bültenleri

1607 Yataklı 415 Milyon Avro’luk Dev Yatırım Kayseri Şehir Hastanesi Hizmete Açıldı

Türkiye’nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan 1607 yataklı 415 Milyon Avro toplam yatırım değerine sahip Kayseri Şehir Hastanesi 5 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Sağlık hizmetlerinin Bakanlık personeli; idari, teknik ve temizlik gibi hizmetlerin ise özel sektör kanalıyla yürütüldüğü şehir hastanesi konseptinde, her hastanın vakit kaybetmeden hastaneye girişinden hastaneden ayrıldığı ana kadar rahat hizmet alabilmesi için refakatçi personel hizmeti sunuluyor. Hastane bünyesinde oluşturulan ve 7/24 görev yapacak olan Yardım Masası ile oluşabilecek her türlü aksaklık ve ihtiyaç durumunda anında müdahale imkanı sağlanıyor.

Kamu Özel İşbirliği (Public-Private Partnership – PPP)  modeliyle yapılan şehir hastaneleri projelerinin Türkiye’deki öncülerinden biri olarak Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte  toplam 5.115 yatak kapasiteli 4 ayrı  şehir hastanesiyle hem yatırımcı hem de yapımcı firma konumunda önemli bir rol oynadıklarını belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yalnızca Kayseri’nin değil bölgenin de en büyük yatırımlarından olan gerek geniş ve ferah mekânsal tasarımı, gerekse teknolojik alt yapısı ile hizmet kalitesinin en üst seviyede hedeflendiği Kayseri Şehir Hastanesi sürekli büyüyen ve gelişen Kayseri’nin yoğun ve artan nüfusuna paralel olarak sağlık hizmetlerine olan gereksinimi de artmaktadır. Yıllık ortalama il genelinden ve il dışından 3,5 milyon hasta sağlık hizmetlerinden faydalanmakta. Kamu Özel İşbirliği modeli ile sağlıkta konfor en üst düzeye çıkartılıyor. Bu model sayesinde muayene ve ameliyatlar için verilen uzun süreli randevular tarihe karışıyor.

“Tüm Otomasyon Sistemi İçin Yerli ve Milli Yazılım Geliştirildi”

Kayseri Şehir Hastanesi’nin tüm donanım, yazılım, uygulama ve işletim kalemlerinin hizmet seviyeleri dikkate alınarak temini, bakımı, çalıştırılması, desteği ve yetki alanlarına göre veri girişi dahil işletilmesi için “her şey dahil” bir hizmeti kapsayan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Hizmeti’ni hazırlayan ve tam entegre HBYS hizmeti yine grubumuz bünyesindeki KEYDATA Bilgi İşlem Teknoloji Sistemleri A.Ş.’nin Türk mühendisleri tarafından tamamen açık kaynak yazılımlarla yerli ve milli olarak geliştirildi.

Kayseri Şehir Hastanesi; 466.379 m² kapalı alan ve 281.480 m² açık alana kurulu olup 500 yataklı Genel, 273 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk, 200 yataklı Fizik Tedavi, 100  Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri, 120 yataklı Psikiyatri ve 414 yataklı Kalp Damar hastanesi, 413 Poliklinik Odası; Erişkin, Çocuk, Yeni Doğan, Yanık Yoğun Bakım ve KVC Yoğun Bakım olmak üzere toplam 253 Yoğun Bakım Ünitesi; 43 Ameliyat Masası ile toplam 1.607 yataklı bir hastane. Kampüs içinde 3200 araçlık kapalı, 200 araçlık açık otoparkın yanı sıra helikopter pisti bulunmakta. Hastane bünyesinde 10 adet Erişkin ve 10 adet pediatrik olmak üzere 20 yataklı Kemik İliği Tranplantasyon (KIT) merkezi bulunmakta. Kayseri Şehir Hastanesi modern ve ferah yapısıyla, tek ve çift kişilik hijyenik ve geniş odaları, temiz ve ferah sosyal alanları ile hem çalışanlarına hem de hastalarına en yüksek standartlarda hizmet sunabilmek amacıyla hayata geçen bir proje. Kayseri Şehir Hastanesi, çalışan ve hasta güvenliğini ön planda tutulduğu ileri teknolojik uygulamalar, akıllı sistemler ve  yeni teknolojilerin kullanıldığı cihazlarla donatıldı. Ayrıca; spor merkezi,  kütüphane, konferans salonları, kafe ve restoranları, çocuk oyun alanları, spor merkezi, kapalı havuzu, spor salonu gibi ticari ve sosyal alanları ile çalışanlarına iş hayatında sosyal hayatın konforunu sağlamaya yönelik bir hastane olarak planlandı.

Kamunun ve Özel Sektörün Gerçek İşbirliği ile Hayata Geçen Örnek Bir Proje

Özellikle son aylarda Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ramazan Benli, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve bizler ekiplerimizle gerçekten 7/24 çok büyük özveriyle çalıştık. Büyük emeklerle gerçekleşen bir sağlık kampüsü burası. Ulusal ve uluslararası pek çok ödülün sahibi olan bir hastaneyi Kayseri’nin ve bölgenin hizmetine açmanın heyecanını yaşıyoruz. Şehir Hastaneleri’nin gerçek mimarı, bu büyük hizmetleri ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Kayseri Şehir Hastanesi’nin kamunun ve özel sektörün gerçek işbirliği ile hayata geçen örnek bir proje olduğuna inanıyoruz.  Kamu Özel Ortaklığı Modelinin kazananı ülkemizdir. Şehir Hastaneleri Türkiye’nin Sağlık sektöründe bir devrim niteliğindedir. Bizler de; bu devrimin bir parçası olmaktan mutluluk duymaktayız.